Tämä salaattiohje tuli pääsiäisviikolla netissä vastaan: http://www.valio.fi/reseptit/aura-paarynasalaatti/ . Kun toisena pääsiäispäivänä mietin, tarvitseeko lähteä kauppaan ja katselin kotona olevia ruokatarpeita, päätin tehdä olemassaolevista aineksista tuota reseptiä mukailevan päärynä-aurajuustosalaatin.

  • 1 punasipuli
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso päärynä
  • 1/2 ps jäävuorisalaattia
  • 6 kuivattua viikunaa
  • 1/2 pkt (n.75 g) tavallista aurajuustoa

Pilkoin sipulin viipaleiksi - ihan ohuita en vielä ole oppinut tekemään:

IMG_2735-normal.jpg

Marinadiainekset kuppiin, liuotin sokerin ja päätin tuplata viinietikan ja öljyn määrän, jotta saisin siitä salaatinkastikkeen. Punasipuliviipaleet sekoitin marinoitumaan kuppiin, kuorin ja kuutioin päärynän, lisäsin sen sipuliviipaleiden sekaan marinadiin ja kuppi jääkaappiin hetkeksi. Jääkaapista löytyi käyttökelpoista jäävuorisalaattia puoli pussillista, huuhdoin ja revin lautaselle salaattipediksi. Leikkasin kuivatut viikunat neljään osaan, samoin viipaloin puolikkaan aurajuustopaketillisen.   Salaattipedille vuorotellen viikunoita, aurajuustoa, punasipulia ja päärynää, marinadin loput kippasin kastikkeeksi.

IMG_2739-normal.jpg

Ruokakauppaan ei koskaan pidä mennä nälkäisenä - tämän salaattilautasellisen jälkeen olin niin kylläinen ettei tarvinnut lähteä tungeksimaan lähikaupan toisen pääsiäispäivän ruuhkaan.