... kuin Strömsössä. Alkuviikosta bongasin kaupan tarjouksesta hyvännäköistä karitsan jauhelihaa, jota sitten ostin peräti kilon lihatiskiltä. Olen joskus tehnyt yhden sieniruokakirjani reseptin mukaan mustatorvisieni-lampaanjauhelihapullia, jotka olivat hyviä. Päätin tarkistaa reseptistä, mitä muuta tarvitsen.

Kotona aloin etsiä kirjaa, mutta se ei ollutkaan siellä mistä sen olen tottunut löytämään. Sen sijaan löysin kantarellikeittokirjan, jota en edes muistanut omistavani. Sitten aloin etsiä netistä mustatorvisieni-lampaanjauhelihapullien ohjeita. Monta houkuttelevaa ohjetta löysin ja printtasin, mutta yksikään ei kuulostanut etsimältäni, jonka nimessä oli muistaakseni -tarhuri.

Myllättyäni kotona vielä kerran mahdolliset kätköt aloin etsiä kirjaston haulla sopivaa kirjaa, jonka nimessä ruokasienet ja/tai sieniruoat, julkaisuvuosi noin 2000-2004. Muutaman kandidaatin löysin, mutta kirjastossa yhdestäkään ei löytynyt tutunoloista reseptiä. Sitten bongasin kirjaston hyllystä 'Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut', tekijöinä Irma Järvinen, Lasse Kosonen, Marita Joutjärvi ja Mikko Oksanen, julkaisuvuosi 2003.  Kirjan kansi näytti toisennäköiseltä kuin sen muistin olevan, mutta sieltä löytyivät lammaspaimenen mustatorvisienipyörykät.

Kirjastokortti ei tietenkään ollut mukana, mutta kaivoin esiin printit - ja yksi printtaamani resepti oli sama: http://reseptivihko.net/sieni_lammaspyorykat

Sitten hankkimaan ranskankermaa, muita ainesosia muistelin kotona olevan. Jauhelihapaketti oli pakkasessa odottamassa pääsiäispyhiä. Kun vapaapäivä koittaisi, ottaisin sen sulamaan ja tekisin pääsiäiseksi ruokaa, josta riittäisi seuraavallekin viikolle.